Едно от децата, което се включи в сборния хор от софийските

...
Едно от децата, което се включи в сборния хор от софийските
Коментари Харесай

Дете припадна на церемонията за 24 май пред Националната библиотека -

Едно от децата, което се включи в сборния хор от софийските учебно заведение за изпяването на химна " Върви, народе възродени ", е припаднало. 

Това разгласи водещата на формалната гала пред Националната библиотека по случай 24 май Силвия Лулчева.

По думите й детето е добре и е при своите родители. 

Най-масовото осъществяване на българския всеучилищен химн е по случай 130 години от написването на текста му от Стоян Михайловски, както и във връзка 50-годишнината от слагането на паметника на светите братя Кирил и Методий.

На церемонията участват кметът на София Йорданка Фандъкова, министър-председателят Кирил Петков, министърът на образованието Николай Денков, екологичният министър Борислав Сандов и представители на ръководещите и на партиите. 

След като политиците си потеглиха от тържеството, полицията подвигна лентите и жителите потеглиха от двете страни към паметника на светите братя, вместо да се движат в кръг. Двете опашки се блокират пред паметника, съобщи кореспондент на OFFNews. 

След като церемонията завърши, останалите жители чакат съвсем час, с цел да поднесат цветя.

Училища, организирали дребни деца, родители и възпитаници се изкачват при поднасянето на цветята поради неналичието на ограждения.
Вместо да има кръгово придвижване, както беше при поднасянето на венци от политици, огражденията са вдигнати. Забавянето е и поради това, че съвсем всички се снимат пред паметника.



Снимка: Георги Ангелов - опашки за поднасяне на цветя 

Преди церемонията се организира шествие. Беше отслужен църковен водосвет и изпълнен гвардейски обред по поднасяне на венци

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР